Etiketler

23 Nisan Pazartesi gününe denk geldi. Biricik yeğenimin 23 Nisan gösterisini de seyredebileceğim heyecanı ile Cuma iş çıkışı atlayıp uçağa İzmir’e kaçtım. En sevdiğim bayram, sadece bizim kutladığımız bir bayram, çok özel çok özgün.  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı…

“Çocuk işçi sayısıyla Avrupa’da birinci, çocuk gelin sayısıyla ikinci, tutuklu çocuk sayısıyla üçüncüyüz. BU GÜN 23 NİSAN UTANIYOR İNSAN” yazmış bir arkadaşım face’deki profiline…Düşündüm! gurur duyduğumuz bir bayram ama gurur duyabiliyormuyuz artık diye…

Ben yine de 23 Nisan’ın anlamına uygun bir programla geçirdim bu bayramı. Verilen ödevlerin hele hele çocuk bayramında fazlalığına da değinmeden geçemeyeceğim. Neden okuldaki saatlerde öğretilmez öğretilmesi gerekenler,anlayamadım,anlayamayacağım…

Ödevleri yaptık, neyse, çıktık sabah yola, Foça’ya doğru. Yol boyunca kahvaltı veren yerler arasında TaşKöy diye biryere gittik. Çimler içinde birkaç taş binadan oluşan hoş bir keyif alanı. Bir bina şaraphane, bir diğeri mutfak ve kapalı restaurant, bir tanesinde sabah çay ve yumurta self servis yapılmakta. Çocukları ve çocukları ile gelenleri düşünmüşler, oyun alanı da var. Çocuk için ayrı bir wc bile var:)

Serpme kahvaltı kültürü burada da var, menü zengin, isterseniz menüden serpme değil, seçme kahvaltı tabağıda hazırlatabiliyorsunuz.

Bu arada öğle yemeği yada akşam yemeği seçenekleri arasındaki bıldırcın alternatifinde de aklım kaldı doğrusu, bir dahaki sefere bıldırcın ve şarap keyfi yapmalı.

Geçen sene sezon sonu gidenler servisin yavaşlığından şikayet ediyorlardı ama bu sene bahçedeki minik taş yapı içinde self servis olarak verdikleri termosta çay ve ekmek kızartma servisi ile bu soruna güzel ve konsepte uygun bir çözüm bulmuşlar.

Biz sabah 10:30’da oradaydık, nerdeyse 15:30’a kadar yedik, içtik, çimlerde oynadık, salıncakta sallandık, doğa ile içiçe olmanın keyfini çıkardık.

Yolunuz Foça’ya düşerse TaşKöy’ü ıskalamayın derim..

 

Sadece adres veriyorum, çünkü rezervasyon almıyorlar.

Taşköy
Ilıpınar Köyü
No: 57 Foça / İZMİR